Dansaanbod & niveau’s

Als vertrekpunt en met een sterke fundamentele basis, zijn de dansstijlen die wij aanbieden ook ter kennisgeving van de evolutie van de muziek die wij gebruiken tijdens onze lessen.

NIVEAU’S

Beginners:

Tijdens ons beginners lessen leer je het begrijpen van de basis stappen, de kunst van verbinding, leiden, volgen en muzikaliteit. Ons beginnerslessen zijn onderverdeeld in beginners 1, 2 en 3.

Wij streven ernaar om ons cursisten binnen 3 maanden van een dusdanig sterke basis te kunnen voorzien dat je met een heerlijk dansje op de dansvloer kunt schitteren. Communicatie, respect, veiligheid en vertrouwen staan centraal in ons lesmethodiek.

Wij behandelen hierbij het duidelijk kunnen leiden (leiders) en het volgend kunnen leiden (volgers). Dit maakt bij CHCLT, Kizomba oftewel de kunst van verbinding tot een waarlijk dialoog in de koppeldans. Wij bereiden jou dus voor om door te kunnen stromen naar ons gevorderden oftewel onze specialisatie lessen (Semba/Kizomba Sensual, Fusion & Urban-Kiz).

Ons methodiek is dusdanig toepasselijk dat het ook als correctie les ingezet kan worden.

Gevorderden:

Ons gevorderden lessen, oftewel specialisatie lessen zijn lessen die bedoeld zijn voor cursisten met een sterke basis en ruime begrip van muzikaliteit.

Bij CHCLT staat de Kizomba evolutie met haar Semba en Kizomba Sensual roots hoog in het vaandel en wij omarmen hiermee dan ook de Angolese cultuur door de overlappingen die het met de Zuid-Amerikaanse cultuur heeft.

Kizomba Fusion en Urban-Kiz zijn op zich staande verwante stijlen aan Kizomba met een eigen karakter en zelfs eigen muzieksoort, waarvoor wij dan kenningsmakings-workshops organiseren.

Jij gaat je dus specialiseren in het beheersen van de basis stappen, de kunst van verbinding, leiden, volgen en muzikaliteit een vereiste. Wij leren jou hoe jij jouw persoonlijkheid aan de dans toevoegt terwijl jij jouw creativiteit d.m.v. choreografie verbreedt.

STIJLEN

Semba:
Semba is de basis van Kizomba en is een speelse Angolese ballroom dans met acrobatische hoogstandjes. De dans is op te delen in Social, Show & Carnaval en worden in deze volgorde tijdens onze lessen behandeld.

Kizomba Sensual:
Sensuele Angolese ballroom dans dat ook wel de Afrikaanse tango word genoemd. Kizomba Sensual word meer in cirkels gedanst en er is hier meer sprake van een constantere flow.

Kizomba Fusion: Is de vermenging van Kizomba met west europese en latijns-amerikaanse invloeden zoals onder andere bachata, de tango en modern dans. Kizomba Fusion word meer in een lijn gedanst.

Urban-Kiz: Is de Kizomba Hip-Hop dans variant. Hier is er sprake van oa een opgaande evenwichts verplaatsing met meer stops en isolaties binnen de dans met een hoge inzet op muzikaliteit.

Tarraxinha:
Sensuele dans die wij vanaf 21 jaar en ouder aanleren. Aangezien er niet een volledige lesprogramma voor deze dansvorm mogelijk is word dit toegevoegd aan ons Kizomba lessen.

Kuduro:
Dynamische (non-koppel) animatie dans met een grote nadruk op voetenwerk en creatieve expressie. Deze dansstijl is een grote toevoeging aan de Semba dans.